" " " "
top of page
plaatmateriaal op basis van hout

Plaatmateriaal in Ranst, Antwerpen

Mdf-platen

Zoekt u plaatmateriaal op basis van hout?

Dan bepalen onder meer het project  waarin u de platen wilt gebruiken, en hun mechanische kwaliteiten uw keuze. Vochtwerende platen voor buiten of vochtige ruimtes binnenshuis? Brandvertragende platen? Plaatmateriaal voor de afwerking van interieur of voor constructie? Er zijn verschillende plaattypes beschikbaar, op maat van uw projecten:

Spaanplaten

Multiplexplaten

Mdf-platen

OSB-platen

Melamineplaten

Laminaat

Fineer

Soorten plaatmateriaal

Spaanplaten

Spaanplaten worden gemaakt van gemalen  afvalhout en boomtoppen. Deze spaanders worden samengeperst tot 1 plaat. Spaanplaten worden voornamelijk voor interieurprojecten ingezet.

Multiplexplaten

Multiplexplaten bestaan uit op elkaar verlijmde lagen schilfineer en zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen (houtsoorten). Multiplex van naaldhout (elliotispine- wisaspruce-..) wordt voornamelijk gebruikt om uw constructies mee op te bouwen. Multiplex van loofhout is dan weer aangewezen voor binnengebruik.

Mdf-platen 

Mdf heeft zeer veel toepassingsmogelijkheden, denk maar aan keukenfronten (die u kunt lakken), dressings, deuren en deurkozijnen, meubelen en andere projecten.

OSB-platen

OSB is een allround plaat die voor vele toepassingen in de bouw kan gebruikt worden. Door de 4-zijde tand/groef verbinding is deze plaat makkelijk hanteerbaar.

Melamine of laminaat

Melamine of laminaat is in diverse kleuren verkrijgbaar in uni, houtlook en andere afwerking. U kan uw melamine of laminaat bij ons laten verzagen en/of afkanten.

Fineer 

Fineer is een dun laagje echt hout op plaatmateriaal, wat het risico op vervorming verlaagt. We beschikken over diverse soorten fineer op spaanplaat of MDF gelijmd.

info

Contact

Voor al uw plaatmateriaal op basis van hout, vraag raad aan Houthandel Van den Heurck.
Spring gerust eens binnen!

bottom of page