" " " "
top of page
  • Foto van schrijverVan den Heurck

FSC gelabeld hout nu verkrijgbaar bij Van den Heurck in Broechem-Ranst

Duurzaamheid voorop, ons bedrijf is recent FSC-gecertificeerd


Goed nieuws voor iedereen die belang hecht aan duurzaamheid en milieubewust wil bouwen of klussen: Houthandel Van den Heurck in Broechem-Ranst heeft recent een FSC-attest ontvangen. Dit betekent dat wij nu officieel FSC gelabeld hout mogen verkopen. Maar wat houdt dit precies in?

FSC staat voor Forest Stewardship Council, een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Hout met een FSC-label is afkomstig van bossen die op een duurzame manier worden beheerd, met respect voor mens en milieu. Concreet betekent dit:


  • Het hout is afkomstig van plantages en zagerijen met duurzaam bosbeheer

  • Het hout wordt gekapt volgens de principes van duurzaam en verantwoord bosbeheer

  • Er wordt rekening gehouden met de rechten en leefomstandigheden van bosarbeiders en lokale gemeenschappen

  • De biodiversiteit en ecosystemen van de bossen worden beschermd

  • Na de kap worden er nieuwe bomen aangeplant zodat het bos zich kan herstellen


hout met FSC label

Door te kiezen voor FSC-hout draagt u dus bij aan het behoud van waardevolle bossen en geeft u een duidelijk signaal dat duurzaam bosbeheer belangrijk is. Bovendien is FSC-hout van hoogwaardige kwaliteit, perfect voor al uw bouw- en klusprojecten.


Duurzaam en verantwoord, Houthandel Van den Heurck behaalt FSC-label


Wij zijn trots dat we als zaak nu officieel FSC gelabeld hout mogen aanbieden aan onze klanten. Met het FSC-attest tonen we aan dat we hout verkopen dat voldoet aan de strenge normen voor verantwoord bosbeheer.


Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Kom dan langs bij Houthandel Van den Heurck in Broechem-Ranst en ontdek ons ruime aanbod aan FSC-hout. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder met professioneel advies. Samen maken we het verschil voor mens en milieu.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page