" " " "
top of page
  • Foto van schrijverVan den Heurck

Hoe helpt isolatie met besparen?

Zie je energiefactuur zakken

We hebben er allemaal mee te maken gekregen: torenhoge energiefacturen die iedereen maar al te graag naar beneden wil halen. Heel wat blogs, nieuwskanalen en radiozenders gaven al advies over zuinig leven om te besparen. We maakten onze douches korter en onze truien warmer. Maar wat als er nog andere oplossingen bestaan die op lange termijn je kosten flink kunnen drukken? Houthandel Van den Heurck in Broechem staat je bij in regio Antwerpen.

Een jasje rond je huis

Om je warm te houden, denk je al snel aan een trui of jas. Je huis daarentegen, verwarm je steeds opnieuw zonder de warmte binnen te houden. Denk daarom ook aan een jasje rond je huis: isolatie. Zo ontsnapt de warme lucht niet telkens en kan je dus langer genieten van een aangename temperatuur zonder de verwarming te moeten aanzetten.


Hoe isolatie warmteverlies tegengaat

De best gekende en tevens belangrijkste oorzaak van warmteverlies is een slecht geïsoleerd dak. Daaraan kan je doorgaans zo’n 25% tot 30% van het warmteverlies toeschrijven, terwijl het een relatief koud kunstje is om dit probleem op te lossen. Een dak isoleren is zowel betaalbaar als zeer effectief, dus ongetwijfeld een sterke eerste stap richting een lagere factuur.

Daarna komen de muren, die met 20% tot 25% de tweede grootste oorzaak zijn van warmteverlies. Omdat het isoleren van zowel binnen- als buitenmuren een flinke klus is, geeft Houthandel Van den Heurck je met plezier advies op maat.

Ten laatste zorgen ramen, deuren en vloeren voor het resterende verlies van energie in woningen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk, die Van den Heurck je graag voorstelt en uitlegt tijdens een persoonlijk gesprek.


Ons aanbod

Houthandel Van den Heurck is niet enkel een krak met hout, maar ook met thermisch én akoestisch isolatiemateriaal. Van daken tot gevels, van vloeren tot wanden: je kan rekenen op een nette afwerking met gebruik van de meest bekende merken, zoals Rockwool, Knauf, Styrodur en Eurothane.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page